viernes, 5 de octubre de 2012

In, Inde, IndependenCiU! Carta a un jove borrego.

Benvolgut jove borrego.

Dispensi'm en primer lloc per dirigir-me a vostè com a borrego, sé perfectament que en català correcte el terme que hauríem d'emprar seria be o anyell, però em permetré el castellanisme per qüestions estètiques al text, espero que no el molesti, i si el molesta, confio en que se la casqui amb dues pedres.

Davant els preocupants esdeveniments dels darrers dies, no puc evitar dirigir-me a vostè en aquest, el meu humil blog, per comentar-li, si està en disposició de llegir-ho abans d'acusar-me de lerrouxista, alguns detalls interessants al respecte del seu renovat entusiasme amb la recent conversió d'Artur Mas a la bona senda de l'independentisme. Potser soc l'únic independentista (des dels 16 anys i ben orgullós) que troba realment lamentable l'estrany gir de la política catalana en els darrers dies, les enquestes així ho revelen, però en tot cas m'agrada reservar-me el dret a la pataleta, o més ben dit el dret a insultar-lo per GILIPOLLES.

I es que em sembla totalment lamentable que de cop s'hagi oblidat vostè, bon home, o bona dona, de les retallades que han destrossat el nostre sistema educatiu i sanitari, base mateixa d'un estat de benestar modern, que s'hagi oblidat dels abusos que un cop rere un altre exerceixen el cos de mossos d'esquadra (cos policial, per cert, fundat per Felip V, m'agrada recordar aquesta anècdota) o de tots els casos de corrupció que impregnen el nostre país, la majoria d'ells per part de membres del partit que ara, gràcies en gran part a vostè, pot aconseguir una majoria absoluta històrica després d'haver-se convertit, imagino que per miracle de la Mare de Déu de Montserrat, en sobiranista.

Em sembla lamentable, sobretot, que vostè pugui arribar a creure's i repetir un cop rere un altre que la prioritat és la independència, ho és, evidentment, però la independència total, com a poble, com a classe i com a genere, el que vostè planteja és bàsicament, treure Catalunya de les mans del Banc Santander i donar-se-la a la Caixa, i ho repeteix orgullós. Em sembla lamentable que repeteixi com un lloro que la independència s'ha d'aconseguir a qualsevol preu, sobretot quan aquest preu pot ser el poc que queda de benestar dels ciutadans o de les llibertats socials que han costat molt d'aconseguir. Vostè, en definitiva, defensa deixar un país en mans de corruptes, lladres, policies torturadors, assassins, retalladors, prevaricadors, incompetents, nepotistes i demés calanya de bastards, només perquè de cop onejen la mateixa bandera que vosté, em permetrà resumir tot dient que vostè pretén fundar Nova Espanya.

Pot tractar d'ocultar això amb tantes dades com li doni la gana, pot afirmar que Catalunya seria potència econòmica un cop independent (Xina també ho és, pregunti allà que tal és el seu estat de benestar), que tindria diners més que suficients per millorar els serveis públics (els EEUU també els tenen, l'animo a anar a veure com és la seva sanitat pública), que les retallades son culpa de L'espoli fiscal (que no ha afectat en cap moment als sous dels parlamentaris ni als seus privilegis), i totes les dades falsejades o interpretades lliurement que vulgui, res d'això ocultarà el fet que som la regió d'Europa que més ha retallat i que gràcies a la seva campanya el país acabarà en mans dels que han fet totes aquestes retallades. Vostè pot seguir amb els ulls tancats si vol, somiant una Catalunya independent amb els carrers asfaltats amb or, un hospital per cada ciutadà que l'atén les 24h al dia i sense cap peatge, aquests hospitals els hauran de construir els mateixos homes que ara es dediquen a tancar-los, els mateixos que tenen càrrecs importants en mútues privades, els peatges els hauran d'aixecar els mateixos que quan acaben el seu càrrec públic van corren a agafar un càrrec inútil i molt ben pagat a l'empresa que els gestiona, la Caixa, amb seu a Barcelona, no a Madrid.

També pot parlar-me del molt que paguem a Espanya, però em semblaria lamentable que ho faci, perquè amb aquest meravellós argument està vostè deixant clar que només els que paguen poden marxar, Euskalherria té concert econòmic, això significa que no té dret d'autodeterminació? Son els diners l'únic que importa? Perquè veurà, i vagi preparant l'insult aquí, prefereixo mil cops que els meus diners vagin a una escola pública a Badajoz o a Tombuctu abans que vagin a la conta a Suïssa d'Artur Mas. Naturalment no van a cap escola pública a Badajoz ni a Tombuctu, sinó mes aviat a un munt de contes a Suïssa, entre elles, evidentment, la d'Artur Mas. Els motius econòmics MAI han de ser prioritat a l'hora d'exercir el dret d'autodeterminació perquè mentre vostè guanya força, li resta als demés pobles oprimits, mostrant, no només una falta total de solidaritat (si, he dit solidaritat, acusi'm de pepero, sis-plau) amb aquests sinó que també una absoluta falta de mires.

En resum, mentre tot l'estat espanyol i tot Europa es mou contra les retallades, vostè agafa una estelada, blava, com no, i va corren darrere els que retallen perquè ho fan amb una estelada, blava, com no, com a capa. Potser soc l'únic independentista que segueix veient la silueta d'unes tisores sota aquesta bandera, potser la bandera es massa gran per veure les porres dels mossos que s'amaguen a sota. Potser això em converteix en espanyolista, ja que té vostè el costum de dir espanyolista (quan no lerrouxista) a qui no li dona la raó, però, sap que? jo sé tot el que he lluitat per aquest país, i sé que seguiré lluitant, i sé que vostè, l'únic que fa és onejar una bandera i dir espanyolista a la gent, o sigui que endavant, segueixi defensant CiU, defensant el Parlament, o defensant els mossos, jo estaré als carrers, defensant Catalunya.

PD: Se m'oblidava, la meva Nació va de Salses a Guardamar, guardis a on vostè vulgui aquesta cosa que va de Llívia a Amposta.

PPD: Qualsevol comentari que mencioni a Lerroux i no sigui capaç d'explicar amb les seves pròpies paraules (no les de la wikipedia) que vol dir lerrouxista serà esborrat.

12 comentarios:

  1. Dons jo ja saps que no sóc independentista, però si som independents la vull blava. De totes formes coincideixo amb tu que no n'hi ha prou amb fer les coses, s'han de fer bé, o millor no fer-les.

    ResponderEliminar
  2. Pero lo teu és una qüestio estética, i discrepo de totes maneres, el triangle blau carrega massa el conjunt, però en tot cas ja sabem que mai ens possarem d'acord en qüestions estétiques xD

    ResponderEliminar
  3. Si es ben cert que darrere la estelada que utilitza en aquests temps la coalició convergent i unionista s'amaguen totes les retallades i tots els cops de porra dels mossos, no deixa de ser cert que tots aquells que heu defensat la independencia de catalunya i tots els que la defensen ara mateix estan en un moment únic.

    Tanmateix, voldria dirte que per defensar una posició política no violenta pot valer qualsevol argument. Es a dir, que més et dona si la gent ho defensa per convicció, per calers o per sentirse malament amb el tracte rebut?

    Per últim, la gent deu ser lliure per votar a CiU o a la opció politica que vulguin sense haver de sentir com s'els menyprea

    ResponderEliminar
  4. Discrepo de practicament tot xD

    En primer lloc per mi no és un moment únic perquè la independència depen totalment de CiU, partit famos per les seves marxes enrere (amb l'estatut, prometent davant notari que mai més pactaria amb el PP, amb el finançament, etc.), estem més aviat davant una estratègia totalment electoralista d'un partit oportunista que ha vist en la nova situació la forma d'evitar el descalabre electoral que s'anava a menjar per les retallades.

    En segon lloc, no tots els arguments son vàlids per defensar una postura ideologica, per molt no violenta que sigui, la xenofobia, el discurs autoritari o la demagogia no son vàlids mai per molt no violents que siguin, en aquest cas concret no defenso que siguin arguments no vàlids, sino més aviat que no son arguments convincents ni realistes, a part de ser totalment sectaris i impropis. Més aviat son moguts pel pur despit, i el despit es temporal, vol dir que si ara mateix l'estat espanyol de cop es convertis en federalista hauriem d'oblidarnos per sempre més de l'autodeterminació? o que Euskalherria, com ja he dit, no té aquest dret per no pagar mes del que li toca? És un argument insolidari, tancat en un lloc concret que menysprea els drets de les altres nacions i que no té cap validesa intelectual, si be és legitim que algú el defensi.

    I per últim, historicament qui ha menyspreat a la gent que vota CiU és la propia CiU, experta en treures de la xistera mesures populistes d'última hora per evitar perdre els vots que hauria de perdre per la seva gestió péssima i lamentable, i els propis votants de CiU que tot i així se'ls segueixen creient.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja seria raro que tinguessim els mateixos punts de vista.

      Encara que depengui de CiU, crec que es un moment únic perque aquest discurs no l'ha adoptat mai aquest formació. Falta que els ciutadans raonin de forma que, si es el que volen, provoquin que continuin amb aquest discurs.

      No només es pot catalogar com violencia a la violencia física. Els discursos xenofobs o autoritaris acostumen a ser violents encara que no et fotin un cop de puny a la cara. No dic qu si españa es convetís en un estat federal ens haguem de oblidar de l'autodeterminació. Cadascú te un motiu, i ja ho dic, hi ha gent que diu, "prefereixo un estat propi que aquesta españa", potser si espanya canvies no hi haurien tants independentistes i estan en el seu dret de pensar així.

      Eliminar
    2. CiU no, pero la CiU basca, (el PNV) l'ha adoptat més d'un cop i sempre ha quedat en res, ni se li han caigut els anells per tirar-se enrere, ni per tornar a pactar amb el PP.

      I el destí sencer d'un país no pot decidirse per arguments amb data de caducitat.

      Eliminar
  5. Señor Feynmann, es lo más inteligente que he oído en estos últimos meses. Muchas gracias.

    ResponderEliminar
  6. Un text pretensiós però que també té part de raó. Ara, que tindria força més impacte si estigués escrit, i ja em perdonarà que utilitzi aquesta expresió, sense destrossar l'idioma de Verdaguer amb castellanades:

    vostÈ, gÈnere, econÒmic/a, prÒpies, haurAn... entre molts d'altres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, gràcies, soc dislèxic i gallec, tu ets mestre, ajuda'm parlam en català.

      Eliminar
  7. Verdades como puños, pero me temo que un grano de arena contra la marea borreguera...

    ResponderEliminar
  8. Cony, un que pensa!!! Si ja deia Einstein que deu haver-hi algo viu en l'univers a part de la Terra, doncs en la mateixa mesura hi ha gent racional en aquest cúmul de pallassos...

    ResponderEliminar
  9. No són necessaris els insults, tampoc parlar al teu possible lector com si fos el teu enemic, o ximple, o pusil · lànime així només aconseguiràs que rebutgi els teus arguments i no aconseguiràs convèncer, tot i les veritats com puny que transmets. Et sobra testosterona, cert autoritarisme que espero que només sigui una manera teva de manifestar, però ...... també et sobra raó de fons. Per cert, no cal el teu monopoli sobre la lluita, lluitar....lluitem molts i Catalunya la hem fet i la farem entre tots!!! Bona sort!!!




    ResponderEliminar